Familjen Stjärnkrans

Handelsboden

Öppettider: Alla dagar 8-21


Handelsboden erbjuder jordnära och närodlade råvaror från lokala producenter samt gårdens egen honung och senap. Vi vill göra det enkelt för människor att komma närmare naturen och lokala matproducenter omgiven av den småländska skogen. Här hittar ni lokala delikatesser, hantverk och bakverk och varför inte stanna för en kopp kaffe. Det går också bra att fylla på picknickkorgen för att sedan kunna njuta av närproducerad mat i vår vackra natur eller varför inte vid Trollberget, nationalparken Åsnen.


2023 blev vår Handelsbod utsedd till årets Gårdsbutik i Kronoberg på Kugghjulsgalan. 

Handelsbodens produkter variera efter säsong.

Butiken har självbetjäning och har öppet dagligen mellan 8:00-21:00. Vi tar emot kort och Swish. För våffelserveringens öppettider se Stjärnkrans Godsaker


Under sommarsäsongen serverar vi både matvåfflor och dessertvåfflor i vår trädgård. För mer information om vår servering och öppettider se Stjärnkrans Godsaker.


Följ oss gärna på våra sociala medier för mer information och uppdateringar, @stjarnkrans

Hållbarhet

Vi tycker att närodlat och hållbart är viktigt och därför är elen som används i vår Handelsbod så lokalproducerad som den kan bli genom våra egna solceller på taket till maskinhallen. Panelerna producerar hållbar solenergi som täcker hela gårdens elbehov.

Handelsboden är ett leaderprojekt med stöd från Leader Linné Småland och bidrag från Sparbanken Eken.

 

Hitta hit

Handelsboden ligger utanför Lönashult i södra delen av Alvesta kommun. Följ skyltning mot Trollberget, nationalparken Åsnen, från väg 126.


Vår gård ligger ca 40 minuters söder om Växjö och ca 40 minuter norr om Älmhult.


Koordinater / Coordinates: 56.62275599073033, 14.547974479601015